9 Mart 2013 Cumartesi

Baharatkı Pilav



Malzemeler


500 gr Baldo Pirinç
100 gr Tereyağı
1 Soğan
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber, Yenibahar

Baharatlı Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın...Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder