- Malzemeler:
- 6 adet yufka
- üzerine sürmek için 1 yumurta
- İç harcı için:
- 1 tavuk but
- 1 tavuk göğüs
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet kesme şeker
- Kuru nane
- Karabiber
- Dolmalık fıstık
- Dolmalık üzüm
- Yenibahar
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Hazırlanması:
- Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım ve didikleyelim.
- Sonra doğradığımız soğanı tencerede sıvı yağ ile hafif pembeleştirelim ve üzerine haşladığımız tavuklarımızı ekleyelim.
- Daha sonra üzerine baharatlarımızı koyalım ve karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra 1 bardak tavuk suyunu da içine ekleyelim ve su çekene dek pişirelim.
- Bir kapta sıvı yağ ve su karışımı hazırlayalım. Tezgaha 1 adet kufkamızı serelim ve üzerine sıvıyağ, su ile hazırlanan karışımımızı ekleyelim ve üzerine 1 yufka daha serelim. Börekleri rulo şeklinde olacak şekilde yufkamızı kesip saralım ve az yağda pişirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz . ( Dilerseniz yumurta ve una bulayabilirsiniz.)
Afiyet Olsun
1 yorum:
mavi zolagları kaldırsaydınız, okuma daha kolay olurdu
Yorum Gönder