9 Mart 2013 Cumartesi

Tavuklu Börek




  • Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • üzerine sürmek için 1 yumurta
  • İç harcı için:
  • 1 tavuk but
  • 1 tavuk göğüs
  • 1 adet orta boy  soğan
  • 3 adet kesme şeker
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Dolmalık fıstık
  • Dolmalık üzüm
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
    • Hazırlanması:


    • Öncelikle tavuklarımızı  haşlayalım ve didikleyelim.
    • Sonra  doğradığımız soğanı  tencerede sıvı yağ ile hafif pembeleştirelim  ve üzerine haşladığımız tavuklarımızı ekleyelim.
    • Daha  sonra üzerine baharatlarımızı koyalım ve karıştıralım.
    • Karıştırdıktan sonra 1 bardak tavuk suyunu da içine ekleyelim ve su çekene dek pişirelim.
    • Bir kapta sıvı yağ ve su karışımı hazırlayalım.  Tezgaha 1 adet kufkamızı serelim ve üzerine sıvıyağ, su ile hazırlanan karışımımızı ekleyelim ve üzerine 1 yufka daha serelim.  Börekleri rulo şeklinde olacak şekilde yufkamızı kesip saralım ve az yağda pişirelim.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz . ( Dilerseniz yumurta ve una bulayabilirsiniz.)
    Afiyet Olsun

1 yorum:

mavi zolagları kaldırsaydınız, okuma daha kolay olurdu

Yorum Gönder