13 Mart 2013 Çarşamba

Elmalı Tart


Mazemeler



150 gr Margarin
1 Su Bardak Şeker
1 Yumurta 
1 Paket Kabartma Tozu 
1 Paket vanilya 
2 Buçuk su bardağı un

Hazırlanışı 


Margarini, sekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu azar azar koyup yumusak
bir hamur elde edecez .Daha Sonra hazırladıgımız hamuru 1 saat kadar dolap'ta bekletiyoruz Daha sonra hamuru  4/3 'ünü kesiyoruz diyer kalan kısım üstü için kulanacağız.Hamurumuzu 1.5 cm kalınlıgında acıyoruz ve  yuvarlak tepsimizn üstüne kaplıyoruz kenarlarında artan kısımları oklavayardımı ile kesiyoruz tepsinin içine iyicene yerleştiriyoruz. çatal yardımıyla hamura  delikler acıyoruz daha sonra elma harcını tepsiye başaltıyoruz .Hamurun  4/1 'lik Kısmını açıyoruz ve şeritlere ayırıyoruz burada dikkat etmeniz gereken şereitlerin aybı boyutlarda ve kalınlıkta olması şereleride yaptıkdan sonra  tepsimize örğü gibi kaplıyoruz.kapadıktan sonra tepsinin kenarlarında kalan kızımları  tesimize kapatıyoruz özellikler tartımızın kenarları kanalın olması gerekir.elinizde hamur kaldı ise onu ince rulo haline getirerek tepsimizin kenrlarına sarabilrisiniz bütün işlemleri bitirdikten sonra tart'tın üstü kızarmsaını isterseniz hafifce yumurta sarısı sürebiirsinzi öneden ısıtılmış 180 derecelik fırında tartın üstü ve ltı kızarıncaya kadar pişirin yaklaşık  30  35 
dk  Afiyet Olsun ...(Yorumlarınızı Esirgemeyin...) 

Yorum yazmayı unutmayın...

0 yorum:

Yorum Gönder