150 gr Margarin
1 Su Bardak Şeker
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket vanilya
2 Buçuk su bardağı un
Hazırlanışı
|
bir hamur elde edecez .Daha Sonra hazırladıgımız hamuru 1 saat kadar dolap'ta bekletiyoruz Daha sonra hamuru 4/3 'ünü kesiyoruz diyer kalan kısım üstü için kulanacağız.Hamurumuzu 1.5 cm kalınlıgında acıyoruz ve yuvarlak tepsimizn üstüne kaplıyoruz kenarlarında artan kısımları oklavayardımı ile kesiyoruz tepsinin içine iyicene yerleştiriyoruz. çatal yardımıyla hamura delikler acıyoruz daha sonra elma harcını tepsiye başaltıyoruz .Hamurun 4/1 'lik Kısmını açıyoruz ve şeritlere ayırıyoruz burada dikkat etmeniz gereken şereitlerin aybı boyutlarda ve kalınlıkta olması şereleride yaptıkdan sonra tepsimize örğü gibi kaplıyoruz.kapadıktan sonra tepsinin kenarlarında kalan kızımları tesimize kapatıyoruz özellikler tartımızın kenarları kanalın olması gerekir.elinizde hamur kaldı ise onu ince rulo haline getirerek tepsimizin kenrlarına sarabilrisiniz bütün işlemleri bitirdikten sonra tart'tın üstü kızarmsaını isterseniz hafifce yumurta sarısı sürebiirsinzi öneden ısıtılmış 180 derecelik fırında tartın üstü ve ltı kızarıncaya kadar pişirin yaklaşık 30 35
dk Afiyet Olsun ...(Yorumlarınızı Esirgemeyin...)
Yorum yazmayı unutmayın...
0 yorum:
Yorum Gönder