Malzemeler
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
1 yemek kaşığı kuru maya
3-4 bardak un
1 su bardağı ısıtılmış süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Isıtılmış ama kaynatılmamış süte maya eklenir ve güzelce karıştırılır.
Un yoğurma kabına elenerek konur ve ortası çukur açılır.
Mayalı süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz, şeker eklenir.
Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir.
8 eşit parçaya bölünür. Hamur toplarından uzun rulolar oluşturulur ve kenarları ters yönde kıvrılarak uçlar birleştirilir. Simit şekli verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir.
Ilık servis edilir.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder