18 Mart 2013 Pazartesi

Portakal kabuğu şekerlemesi



Malzemeler 

4 kalın kabuklu portakal
1/2 yemek kaşığı tuz
1 litre su (4 su bardağı)
750 gr. toz şeker(3 su bardağı)



Hazırlanışı

Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur. Üzerine bir tabak örterek bir gecebekletilir
Ertesi gün suyunu döküp yıkanır. Soğuk suyla ateşe koyulur. Kaynama derecesine gelince suyu değiştirilir.(Acılığının gitmesi için)
Haşlanan kabuklar 1cm. eninde şeritler halinde kesilir. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır.
Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Şurup koyu kıvama gelince ateşten alınır portkal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur.



2 yorum:

today we offering best quality of men's leather shirts in a very cheap prises

Yorum Gönder