Malzemeler
4 kalın kabuklu portakal
1/2 yemek kaşığı tuz
1 litre su (4 su bardağı)
750 gr. toz şeker(3 su bardağı)
Hazırlanışı
Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur. Üzerine bir tabak örterek bir gecebekletilir
Ertesigün suyunu döküp yıkanır. Soğuk suyla ateşe koyulur. Kaynama derecesine gelince suyu değiştirilir.(Acılığının gitmesi için)
Haşlanan kabuklar 1cm. eninde şeritler halinde kesilir. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır.
Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Şurup koyukıvama gelince ateşten alınır
portkal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur.
Ertesi
Haşlanan kabuklar 1cm. eninde şeritler halinde kesilir. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır.
Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Şurup koyu

2 yorum:
get the latest brown leather jacket mens in USA.
today we offering best quality of men's leather shirts in a very cheap prises
Yorum Gönder