
Malzemeler (35 adet)
- 250 gr oda sıcaklığında margarin,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt,
- 2 tatlı kaşığı mahlep,
- 2 tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz,
- 4 su bardağı un,
- 1 yumurta,
- Susam ve çörekotu
Hazırlanışı
Fırınınızı 175 derecede ısınmaya alın. Karıştırma kabınıza veya tezgah üstüne unu ve mahlebi eleyerek koyun, havuz oluşturun. Margarini, sıvı yağı, yoğurdu, toz şeker ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. İçine hamurun kabarmasını sağlayacak kabartma tozu veya maya konmuyor, şaşırmayın. Buna rağmen hafif topluca bir görünüm alıyorlar.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Tezgah üstünde iki elinizle yuvarlayarak 15-20 cm’lik çubuklar yapın. İki ucunu birleştirin.
Kandil simitlerinin yarısı susamlı, yarısı çörekotlu olacak. Bu nedenle yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplara koyun. Bol miktarda, yani 3 yemek kaşığı kadar susamı da geniş bir kaba yayın. Hamur simitlerinin yarısını önce yumurta akına (çırpmanıza gerek yok) sonra da susama batırın ve tepsiye dizin. İlk tepsiyi fırına verin.
Diğer tepsiyi çörekotlu kandil simitleriyle dolduracağız. Hamur simitlerinin üzerine bol miktarda yumurta sarısı sürün. Üzerine de çörekotu serpiştirin. Susamlı simitler piştiğinde bu tepsiyi de fırına alın. Simitler kızardığında -ki yaklaşık 35 dakika sürüyor-fırından alın. Tel ızgara üstünde soğutun.
0 yorum:
Yorum Gönder